Despre noi

Despre Dentior

Balada Dentiorului

A fost odata prin ‘60,

A fost odinioara,

Din rude mari muncitoresti,

Un functional unit dentar.

 

Dentior era unul la parinti

Si simplu-n toate cele:

Ergonomic si eficient,

Cu n dotari pentru medici.

 

– Tu faci usor sa functioneze

Dublul sistem de igienizare,

Iar tasta C sa declanseze,

Numeroase programe!

Cu lampa scialitica LED pacientu-l lumineaza,

Iar tapiteria Fiber leather pe toti impresioneaza.

Scaunul medicului facil se ajusteaza,

Iar consola asistentei apa, aer si lumina controleaza.

Scurta istorie

Uniturile dentare au fost fabricate de Intreprinderea Optica Romana (I.O.R.) Bucuresti, de unde si denumirea Dentior (dent de la dentar si ior de la I.O.R.) incepand cu anul 1960 cu seria Dentior 1, ajungandu-se pana la Dentior 5. Motorul tehnic suspendat efectua operatiile de frezare in materiale inoxidabile sau in rasini sintetice, cu freze si pietre de diferite dimensiuni. Motorul, de turatie variabila (1 000 – 10 000 rot/min), era comandat de un reostat de picior si transmite miscarea de rotatie unei piese dentare de mana, destinate lucrarilor de tehnica dentara, prin intermediul unui brat flexibil (oberteil). Motorul tehnic suspendat tip MTS – 5 era fabricat de Intreprinderea Electrotehnica. Piesa de tehnica dentara se asemana cu piesa dentara de mana dreapta si avea 8000 de rotatii pe minut, fiind mai robusta. Penseta de pridere a frezei de tehnica dentara se strangea cu cheia pe axul frezei. Bratul flexibil putea fi de tip usor, in cablu de 4 mm grosime, sau de tip greu, cu cablu de 6 mm grosime.

40 de ani mai tarziu HTP Medical relanseaza Dentior pe aceleasi principii, atentie la design si detalii tehnice, adaugand un filtru contemporan functionalitatilor si esteticii anilor ’70-’80.

Pe langă nostalgie, Dentior investeste in cercetare si dezvoltare de produse noi, cu un design functional si un pret competitiv.

Misiunea

Sa readucem brandul Dentior in fiecare cabinet si clinica stomatologica din Romania. Dentior lansează constant noutati: autoclave, sigilitatoare pungi sterilizare, distilatoare. Scopul nostru este de a oferi echipamente adaptate la nevoile actuale, imbinand confortul, stilul si eficienta.

Ne-au ales ca parteneri

X